Stående lampa

Stående lampa- fördelar av stående belysning

Varför är en stående lampa en bra idé?

golvlampor

Golvlampor är bärbara och mycket populära element av utrustningen som kan finnas i varje lägenhet eller hus. Stående lampa kommer att ge ditt rum en unik karaktär oberoende av vilket rum du ska placera dem i. Golvlamporna inte bara belyser platser där det inte finns tillräckligt ljus utan också ser stiliga ut som gör de både väldigt funktionella och mycket estetiska.

Vad ska man tänka på när man väljer en golv lampa?

golv lampa

Golvlampor är  ett bra sätt att få en extra ljuskälla. En stående lampa har sina fördel, till exempel dess rörlighet och användarvänlighet. Golvlampor finns också i så många mönster, färger och former att man kan alltid hitta modell som passar till ens rum bäst.

Den huvudsakliga uppdragen av en golvlampa är att ge extra ljus, men golvlampan ska aldrig vara den främsta ljuskällan i ditt rum. Det är värt att komma ihåg detta. När man försöker att anpassa en golvlampa till sin interiör ska man vara uppmärksam på lampornas utseende och form vilka bör matcha andra element av interiören.

De senaste designförslagen från belysningsdesigners är perfekta för större utrymmen där lampan kan vara synliggjord. Om man vill skapa en unik stämning ska man välja en modell med en stor lampskärm i en intensiv färg. Man kan också välja en golvlampa med ett intressant mönster eller en ovanlig form av ben.

Det finns några grundläggande saker att tänka på när man köper en  golv lampa:

 golv lampa

Pris – när du väljer en golvlampa, kontrollera om priset är adekvat till kvaliteten. Det är värt att vänta på reor, då går det att köpa billiga golvlampor med bra kvalitet.

Antalet, typ av och effekt för glödlampor – för att göra golvlampan energieffektiv, välj led glödlampor.

Stil och färg – golvlampan har också en dekorativ funktion och måste matcha de andra elementen i inredningen.

Ytterligare funktioner – man kan välja en golvlampa med dimmer med vilken man kan kontrollera ljusstyrkan eller en golvlampa med en justerbar arm.

Fördelar med en stående lampa:

stående lampa
  • ljuset som är fokuserat på den plats som man har valt är en bra komplettering av husets belysning
  • en fantastisk pryl, inredningens dekoration
  • en sak som kan placeras i nästan varje hörn till och med i ett litet hus
  • en bärbar ljuskälla, som kan alltid flyttas

Var ska man ställa en golv lampa?

Billiga golvlampor

En stående lampa kan fungera som en hem dekoration, men framför allt måste den uppfylla sin grundläggande funktion, som är att ge tillräckligt ljus i hem. Det är bra att placera LED golvlampa nära en u soffa eller en chesterfield fåtölj, där man läser böcker eller tidningar. En extra ljuskälla kan också placeras nära skrivbordet vid vilket man brukar sitta. Om man vill veta om golvlampan som du har valt är funktionell ska du svara på följande frågor:

  • Har lampan en justerbar lampskärm?
  • Har lampan en dimmer?
  • Har lampan en extra justerbar arm?

Hög kvalitet i flera år. Billiga golvlampor i god kvalitet.

stående lampa

Innan du köper en lampa måste du se till att den har en stabil bas. Välj en stor golvlampa som är svår att välta, det är särskilt viktig när lampan är tillverkad av glas. Ett oavsiktligt fall kan förstöra den. Kom ihåg att ingen stående lampa ska lyftas genom att hålla på lampskärmen.

Det är också värt att lägga till att varje lampa är en plats där en stor mängd av damm samlas. Släta lampor gjorda av metall, glas och plast är mycket estetiska och samtidigt mycket lätta att hålla rena. En rengöringsvätska eller en fuktig trasa kommer att räcka. Å andra sidan kan smutsade textila lampskärmar vara svårt att tvätta.

Se till att din nya golv lampa har det rätta utseendet

snygga golvlampor

Trots att klassiska golvlampor har både praktiska och dekorativa egenskaper ska man komma ihåg att de inte är den  huvudljuskällan. Därför är det värt att fokusera på golvlampans utseende när man vill köpa en. En golvlampa kan vara en vacker dekoration som motiverar några människor att köpa den, även om de verkligen inte planerar att använda lampan. Om man bestämmer sig att köpa en snygg golvlampa är det värt att placera den i mitten av rummet så att den är exponerad.

Perfect lighting for you

Om man placerar den i ett hörn av rummet då kan lampan vara helt osynlig som inte är önskvärd. En golvlampa som är rätt exponerad kan spela en stor roll i ditt vardagsrum. Om du bryr dig inte så mycket om utseende, rekommenderar vi en billig golvlampa som kan placeras i hörnet av rummet, naturligtvis man kan spara pengar med att köpa en lampa som inte är så trendig men är så funktionell som andra lampor.

Vill du skapa en romantisk och mysig stämning med en snygg golvlampa? Välj en textil- eller genomskinlig lampskärm som är riktad åt golvet. Kom ihåg att led lampan ska matcha interiörens stil. I klassiska inredningar med antika möbler, välj en lampa med en lampskärm tillverkad av tyg.

Ska man riskera eller vara betänksam när man köper en stående lampa?

stående lampa

Oftast väljer människor en klassisk golvlampa. Det är ett säkert val eftersom sådan lampa ska passa de flesta interiörer. Men vad ska man göra om man letar efter något mer extravagant? Den goda nyheten är att det finns väldigt många lampor att välja mellan. Idag kan man hitta stående lampa som kännetecknas av en extraordinär form, mer intressanta ben och ovanliga färger. Verkligen har man två alternativ när man köper en lampa:

1. Välja något som ska matcha stilen av din interiör – det här ät ett säkert val, som de flesta väljer.

2. Bryt interiörens stil och experimentera med golvlampans utseende.

Om du väljer den andra optionen kan du få en mycket intressant effekt när det gäller inredningen. Detta är dock inte en felfri lösning – personer som inte har någon erfarenhet med det kan välja en golvlampa som inte passar in i interiören alls. Trots att det kan hända ibland, för de som gillar den extravaganta stilen är det värt att ta risken.

När och var kan en golv lampa vara användbar?

klassisk golvlampa

En klassisk plats där en golvlampa kan vara praktisk är skrivbordet. Många använder bordslampor. Dock har sådana lampor en stor nackdel, nämligen upptar de skrivbordsutrymme, som ofta redan är begränsat. Lösningen för problemet är att köpa en golv lampa som också lyser upp skrivbordet, men som inte upptar utrymmet på skrivbordet. En annan situation där man kan använda en golvlampa är när man behöver att belysa platsen där man läser. Särskilt på kvällen är central belysning inte tillräcklig eftersom då måste man sitta på ett sätt som inte täcker ljuset, som ofta inte är bekvämt. Därför är det värt att köpa en klassisk golvlampa som ska lysa upp boken och göra läsningen bekväm. Du kan leta efter en modell som har en hylla.  Där kan du förvara de aktuella tidningen du läser så att dem alltid finns nära.

Man ska tänka om dess kvalitet när man köper en  led golvlampa.

När du väljer en golvlampa tänk också om dess kvalitet. Att välja de billigaste modellerna är ofta inte den bästa idén. Det är bättre att välja en dyrare golv lampa som är faktiskt välgjord. Det är viktig att komma ihåg att bekvämlighet kommer ofta med kvalitet. Vanligtvis är de dyrare modellerna mer stabila och hållbara, vilket gör lampan svårare att välta och förminskar de möjliga skadorna. Det är också värt att tänka om hur svårt det kommer att vara att hålla lampan ren. De rikt dekorerade modellerna ser verkligen vackra ut i butikerna, men rengöring av dem är ofta inte den enklaste uppgiften.

Idéer för interiörer med stående lampa i huvudrollen

Snygga golvlampor

Golvlamporna är vanligtvis en dekoration, men de måste också vara mycket funktionella. Dess uppgift är att belysa platser där det inte finns solljus, eller där den främsta ljuskällaren inte räcker. En stående lampa ska kombineras perfekt med en fåtölj, en soffa eller ett ovalt soffbord.

Om vi planerar att bara vila nära lampan då räcker det om lampan bara ger en lätt ljusstråle, men om vi också brukar arbeta eller läsa en bok kommer en mycket starkare ljusstråle att vara behövlig.

De senaste trenderna brukar använda mer och mer naturliga material och man kan tänka på det när man väljer en lampa. Trä ben, en stenbotten eller en rund glasskärm är bara några av de trendiga förslagen. Milda färger med tilläggning av guld och silver ska också passa in i många interiörer. Man kan alltid hitta en golvlampa som ska passa till ens interiör.

 

Leave a Comment