Pimp Your Hemmakontor- kontor inspiration

Hemmakontor inspiration

dator skrivbord, Hemmakontor inspiration

Därför är det värt att skapa ett  littet utrymme som endast ägnas åt att utföra yrkesuppgifter. Hur arrangerar man en sådan plats? Enligt de senaste forskningarna väljer fler och fler människor hemmakontor. Har du också sådana planer? I så fall inbjuder vi dig att bekanta dig med de tips som kommer att vara användbara när du kommer att arrangera ditt hemmakontor.

Motivation, självdisciplin och förmågan att organisera tid – det här är de grundläggande egenskaper som bidrar till höga effektiviteten. Arbetsplats är lika viktig. Hemma har vi en mängd olika saker som kan distrahera oss – ett TV-program att titta på, böcker att läsa och katter att stryka. Det är svårt att motstå så många frestelser.

Intressanta idéer på hemmakontor – kontor inspiration

kvinna som arbetar hemifrån

Att arbeta hemifrån har många fördelar. Man behöver inte pendla tack vare vilket går det att spara pengar. Man har full frihet och förmågan att hantera sin egen tid. En sådan lösning medför dock en viss risk. Den första är bristen på en fast arbetsplats. Det är bäst från början att utse en plats som ska utgöra vårt hemmakontor. Det vore bäst om man kunde ägna ett hela rummet åt detta.

Tyvärr har inte så många en sådan möjlighet. I så dall måste man anpassa en del av ett annat rum till att fungera som ett kontor. Att bara ställa in ett billigt skrivbord  räcker inte. Detta utrymme måste vara tydligt markerat. En bra lösning skulle vara att sätta in en låg bokhylla med böcker eller blommor. Det kommer tydligt att skilja hemmakontor från resten av bostaden.

bärbar dator på ett skrivbord i ett hemmakontor
Creative hipster desktop with blank white laptop screen, business sketch, coffee cup, cactus and other items on white brick wall background. Mock up

Man bör börja genom att välja rätt plats. Framför allt ska det vara tyst för att man måste kunna  fokusera sig  på uppgifter där. Den måste också vara bra upplyst. Tillgång till dagsljus är viktigt. Inte alla har råd med ett separat rum som fungerar som kontorsinredning.  I denna situation är det bäst att arrangera en del av sovrummet eller vardagsrummet.

Hemmakontor i vardagsrum och ett litet skrivbord

Hemmakontor i vardagsrum

Hemmakontor i vardagsrummet är möjligt, förutsatt att man förbereder utrymmet ordentligt. Om detta rum är anslutet till matsalen kan man använda ett matbord som ett stort skrivbord. En bra idé är kontorsstol och bord på hjul som kan röra sig fritt. Personer som har erfarenhet av hemmakontorssystemet varnar för att arbeta i soffan vid kaffebord.

För det första är det okomfortabelt och för det andra är det väldigt ohälsosamt för ryggraden. Stäng av TV: n när du arbetar i vardagsrummet. Om du inte gillar att arbeta i tysthet välj en radio eller ett speciellt brus som efterliknar öppet utrymme. Enligt de senaste forskningarna främjar denna typ av brus arbetseffektivitet

En plats att arbeta i sovrummet

arbeta i sovrummet
bärbar dator på sängen

Det finns några viktiga regler när man arbetar i sovrummet. Man bör inte arbeta i pyjamas. Man bör bädda säng, ventilera rummet och städa. Tack vare detta kommer man att kunna fokusera främst på arbete. Och kom ihåg – arbeta under inga omständigheter från sängen! Din kropp bör associera denna plats och den horisontella positionen till avkoppling och sömn. Hitta en plats för ett kontorsbord och anpassa en kontorsstol till det.

Unikt design av hemmakontor

bärbar dator på bordet i vardagsrummet

I ditt vardagsrum går familjelivet från morgon till kväll, och när du arbetar i sovrummet kan du inte avstå från att sova? Ta en titt på köket – kanske det är där du kan arrangera det perfekta hemmakontor? Fördelarna med detta rum är det stora ovalt matbord som du kan använda för arbete och dörrar som du kan stänga vid konferenssamtal eller viktiga telefoner. För att göra arbetet i detta rum effektivt, planera måltider för hela familjen och ta pauser från jobbet. Dessutom rengör och ventilera rummet efter varje matlagning så att lukten kommer inte att distrahera dig från jobbet.

Hur väljer man det perfekta skrivbordet? Litet skrivbord

litet skrivbord

I början är det värt att specificera hur skrivbordet används. Syftet med möblerna är viktigt eftersom det kommer att variera beroende på om man kommer att använda det i timmar med datorspel, dagligt lärande eller ibland för att fylla i dokument. Slutligen är ett kontorsbord en möbel som bör anpassas till den utrustning som finns på den. Om den bärbara datorn ibland ligger på den bör man välja ett litet skrivbord.

Bra skrivbord till låga priser

stort skrivbord

Om skrivbordet ska rymma en stationär dator med en skrivare, böcker m.f välj ett funktionellt stort skrivbord med en bred bordsskiva och en hylla eller lådor som enkelt kan rymma alla användbara artiklar. Men om skrivbordet ska vara lätt är det värt att välja kompletterande möbler- ett arkivskåp, en byrå eller några hyllor. Skåp kan också placeras under skrivbordet. Om möbler har hjul kan man flytta på dem enkelt, vilket utan tvekan är en funktionell lösning. Skrivbord med förvaring är perfekta eftersom de kommer att rymma våra dokument och skrivbordstillbehör.

Hemmakontor- välj bra möbler

Fjärrarbete

På det lilla hemmakontoret såväl som i ett större datorrum behövs tre utrustningsprodukter: ett bekvämt skrivbord i trä med en korrekt vald bordsskivan och hyllor eller lådor, en matchande gaming datorstol som möjliggör korrekt hållning och en skrivbordslampa. Tack vare dem kommer ditt  hemmakontor vara välorganiserad och hälsosam. Många rekommenderar gaming skrivbord – den här lösningen gör att du kan fokusera bättre på arbetet och är också friskare för ryggraden. Om ditt hemmakontor är lite större kan du också lägga till stora byråer, skrivare och hyllor för ytterligare dokument. Tänka också på växter som har en positiv effekt på kreativiteten.

Hemmakontor – till ett bra pris

Skrivbordslampor

Undrar du hur att arrangera ett hemmakontor utan att spendera för mycker pengar? Använd de resurser som du redan har. Stort ovalt matbord,ett barbord och till och med en köksö kan fungera som ett skrivbord. Varje bekväm fåtölj kan användas som datorstol. Skrivbordslampor är inte alltid nödvändiga – vanligtvis finns det lampor ovanför bordet och köksön som perfekt upplyser detta utrymme.

Bra dagsljus och ljusa färger är bra idéer för hemmakontor

dagljus i hemmakontor

Det kan inte döljas att både god belysning och korrekt valda färger för väggar är av stor betydelse.  För det första kommer det att ha en positiv inverkan på arbetets kvalitet och komfort. Den optimala lösningen är att ställa in ovalt bord nära fönstret. Då kommer man att ha tillgång till dagsljus, vilket gör att man får gott humör. Om det inte är möjligt att ha dagsljus i rummer är det värt att installera belysning i naturliga färger som inte kommer att anstränga ögonen. I sin tur påverkar de ljusa färgerna på väggarna . De har inte distraktioner. En extra fördel är det faktum att de passar bra till det användbara utrymmet och dekorationer som används.

Arbetsplats

ergonomisk kontorsstol i hemmakontor

Skrivbord i trä och ergonomisk kontorsstol är två saker som kommer att vara användbara på ditt kontor. Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt dessa två element, eftersom de till stor del kommer att bestämma verkets komfort. Innan du bestämmer dig för att köpa en billig kontorsstol ska man tänka på det. Korrekt placering av kroppen på jobbet är av stor vikt för hälsa och välbefinnande, och detta påverkar arbetets effektivitet. Så utseendet är viktigt, men mycket mer börde man fokusera på ergonomi på jobbet.

Kontor inspiration- väggdekoration

Kontor inspiration- väggdekoration

Väggdekorationer har flera egenskaper. För det första måste de matcha kontorsmöbler. För det andra kan affischer med grafik som passar dina intressen förbättra ditt humör. De kan påminna om trevliga händelser. En annan anledning till sådana dekorationer är att de kan separera ett utrymme. De kan precis definiera gränser vid vilka kontor börjar och slutar.

Ditt hemmakontor med bra möbler

hemmakontor i vardagsrummet

Att arbeta vid en dator kräver minst två genomtänkta möbler – ett skrivbord och en bokhylla eller en behållare. Skrivbordet ska vara tillräckligt stort för att ge en bekväm arbetsplats. Låt oss också ta hänsyn till de ytterligare elementen, till exempel en tangentbordshylla eller kabelhål, eftersom vi vill undvika virrvarret. Den andra obligatoriska möbler beror på arten av vårt arbete – ju fler dokument eller kontorsmaterial vi lagrar, desto större ska våra möbler vara. Stora lådor och vägghyllor -det är viktigt att allt kan döljas utan att skapa något intryck av röran i hemmakontor.

Kontorsdesign – din egen studio eller kontorshörn?

arbeta hemifrån online

En grafiker och IT-specialist kommer att ha ena krav på hemmakontor, medan en fotograf och säljrepresentant kommer att ha andra krav. Den bärbara datorn passar på bord, men behovet på att använda ett stort antal utrustning och verktyg kommer att tvinga dig att arrangera ett separat rum för ditt kontor. Detsamma gäller om man måste motta kunder i sina fyra väggar. Man kommer inte att göra ett professionellt intryck på någon om man är omgiven av torra kläder när man pratar om affärer.

Modernt och billigt skrivbord  för alla

bärbar dator ställ

Ingen kommer att förneka att ett skrivbord med lådor är en viktig del av varje kontor. Beroende på behoven hos den som arbetar liksom begränsningarna för storleken på det tillgängliga utrymmet, kommer de att ha olika former och storlekar. När det gäller att organisera  hemmakontor kan människor som bara använder bärbara datorer spara utrymme genom att köpa ett litet skrivbord.

 

Leave a Comment