Matsalsmöbler- Hur väljer man det perfekta bordet?

Matsalen, lampa över matbord

Matsalen är ett viktigt rum. Tyvärr har man inte alltid möjligheten att skapa ett separat rum som endast är avsett för matsalen. Oftast är matsalen en del av vardagsrum. Om man ​​bara har möjlighet är det värt att skapa en sådan matplats i lägenheten. Matsalen är viktig när man organiserar familjefester, möten med vänner eller barnkalas. Matsalsmöbler möjliggör också dagliga måltider med alla hushållsmedlemmar. Den bästa lösningen är en matsal separerad från köket. Tack vare detta ser gästerna inte hur man förbereder måltider i köket. När man redan har valt den rätta platsen kan man välja de bästa möblerna för matsalen.

Hur väljar man ett perfekt träbord?

matsal bord

Ett bord är mer än bara en möbel. Det är en symbol för försoning, förståelse och familjens värme. Livet går alltid snabbt och intensivt runt bordet, så det måste vara solidt och framför allt mycket bekvämt. Det kan också utgöra en fantastisk dekoration i vardagsrummet eller matsalen. Imponerande stolar kommer framgångsrikt att ersätta fåtöljer och ett elegant bord kommer att komplettera hela arrangemanget. När man väljer ett bord ska man inte bara tänka på design eller stil. Bordet måste framför allt vara komfortabelt. Höjden på ett matbord bör uppgå till cirka 75 centimeter. När man anpassar stolar till bänkskivan, måste man se till att varje person kommer att ha tillräckligt med utrymme (cirka 65 cm) för att kunna sitta fritt. Om bordet är utdragbart kan man tänka på att köpa flera stolar. En intressant idé är också fällbara stolar. Då kan man dölja möbler på vinden eller i förvaringsskåp och använda dem bara när man behöver att göra det. Billiga matbord kan fresta dig med ett attraktivt pris, men de slitas ofta snabbt och då behöver man att köpa en ny möbel igen.

Bekväma stolar

Bekväma stolar

Förutom bordet måste det finnas billiga stolar i matsalen. Stolar med bekväma ryggstöd är mest lämpliga för matsalen. Detta är den mest praktiska lösningen. Tillverkarna erbjuder många olika modeller även trästolar. Det är en stilfull lösning, men du måste ta hänsyn till eventuella repor och skador på träet. Trots dessa små nackdelar fungerar sådana stolar bäst. Stolar ska alltid matcha bordet. Uppsättningar av samma material ser bäst ut. De bästa är stolar som kan flyttas fritt. För detta behöver man cirka 110 centimeter ledigt utrymme runt bordet. Dessutom bör stolsitsen vara placerad cirka 30 centimeter under bordsskivan. Tack vare detta kommer hushållsmedlemmar att kunna sitta bekvämt vid bordet och ingenting kommer att störa dem.

Matsalsmöbler och extra möbler

Matsalsmöbler och extra möbler

Om du har tur och hela rummet är tillgängligt för matsalen kan du komplettera det med ytterligare möbler. Naturligtvis är det värt att upprätthålla ordningen och inte ställa för många möbler i utrymmet. I matsalen kommer en liten byrå, ett vitrinskåp eller en antik skänk fungera bäst. Trämöbler är ett utmärkt val, helst från samma serie som bord och stolar. Sådana matsalsmöbler orsakar att hela rummet har en enhetlig stil och karaktär. Vitrinskåpet är perfekt om man vill visa familjens bordsartiklar, men det går också att dölja olika hushållsartiklar där.

Köksbelysning och tillbehör till matsalen

lampa över matbord, lampe

Helst bör köksbelysning placeras precis ovanför bordet. Ytterligare ljus kan också ordnas på bordets sidor. Detta kommer att vara användbart när man vill skapa en mysig stämning – då kan man bara slå på sidoljusen och tända stearinljusen på bordet. För enhetlighet av arrangemanget kan man också placera en hängande lampa över matbord. En intressant idé är också att hänga ljusslingor på väggarna. Ljusstakar och bordslampor placerade på ett bord, en byrå eller en skänk kommer också att se bra ut. En vas med färska blommor ser alltid vacker ut på matbordet.

Matsalsmöbler och och golv

Matsalsmöbler

Golvet i matsalen kan utsättas för olika typer av vätskor och smuts. Golvet i matsalen måste därför vara lätt att rengöra. De bästa är materialen som: golvplattor (till exempel terrakotta)och  golvpaneler (vinyl eller andra paneler med hög motståndskraft mot nötning och lätt att rengöra). Många människor värdesätter trägolv i matsalen – om man vill välja det är det bäst att impregnera eller lackera det ordentligt.

Matsalsmöbler – vad annat är viktigt?

modern matsal- lampa över matbord

Ovalt matbord  med stolar är självklart inte de enda möbler till matsalen och vardagsrummet. Vad annat måste man tänka på när man inreder dessa rum? I båda fallen behöver man en bekväm, rymlig och estetisk garderob eller byrå. När man funderar på hur ett vardagsrum och matsal kan inredas, bör möbler väljas i enlighet med både tradition och tidens anda. Moderna mediamöbler kan vara en bra plats inte bara för TV, utan också för användbara saker eller kläder. I det här rummet kommer också en soffa eller en schäslong hitta sin plats .

blå fotöljer, röd fotöljer, grön fotöljer

I vardagsrummet skulle det också finnas moderna möbler på vilka man kan koppla av, men matsalen kan också ha viss utrustning för detta ändamål. Om man ​​vill ha maximal komfort är det ibland värt att överväga att byta ut stolar för fotöljer. Det kommer att göra måltider mycket trevligare. När man arrangerar ett vardagsrum eller matsal måste man framför allt tänka på sina egna behov.

Matsal inspiration

Här finns det några exempel på matsalar:

Matsalsmöbler inspiration
Matsalsmöbler inspiration
Matsalsmöbler inspiration

Vi hoppas att dagens inlägg om matsalsmöbler  har visat dig att genom att följa några regler går det att skapa en vacker, modern matsal där varje måltid kommer att smaka utsökt.

 

Leave a Comment