Industriell interiör. Hur ordnar man rum i en industriell stil.

Funktionell minimalismen, raffinerad elegans, stora utrymmen och en begränsad palett av färger – det här är egenskaperna hos rum som är anordnade i en industriell stil. Den skapades i Amerika under lågkonjunkturen på 1950 -talet på fastighetsmarknaden. Då uppstod det ett behov att omvandla övergivna fabriker till lägenheter, där lokala konstnärer snabbt fann potential. Det i sin tur skapade en helt ny riktning inom inredning. Industriell stil: en gång var det en nödvändighet, idag är en synonym med lyx, frihet och konstnärlighet.

Huvudprinciperna i industriell interiören

Den industriella stilen är mycket trendig nu. Ljusa ytor i rum, högt tak, rå material och enkla finish kombinerade med modernitet ger en känsla av frihet och ger en unik atmosfär i interiören. Vi presenterar några regler som bör följas vid inredning av utrymmen i en industriell stil.

Interiör i industriell stil

Utrymme i industriell stil

Den viktigaste determinanten för den industriella stilen är rymden. Högt tak och bristen på skiljeväggar ger ett brett utbud av arrangemangsmöjligheter för anslutning av enskilda rum. Bristen på tydliga, strikt avgränsade indelningar gör att du kan kombinera ett vardagsrum med kök eller sovrum. På så sätt sätter du inte gränserna för funktionalitet (du kan ordna dem med en hylla eller trappor). Men om skiljeväggar är nödvändigtvis är det en bra idé att lämna dem utan gips för att avslöja materialet de är gjorda av. På så sätt kan du betona rummets industriella karaktär.

Industriell stil: färger och tillbehör

Ingenting återspeglar karaktären i industriella interiörer så mycket som ett rätt val av färger och material. De dominerande färgerna ska vara: vitt, grått och svart. Sådana färger passar bra med betongväggar eller rött tegel. Vi kan uppnå en rå industriell stil tack vare användningen av speglar som kommer att förstora rummet optiskt. Golvet förtjänar också särskild uppmärksamhet – välj ett golv i färgen på trä eller betong så får du en spektakulär effekt.

För att bryta en känsla av rå är det värt att överväga valet av några tillbehör i uttrycksfulla nyanser av rött, turkos eller gult. Det kan vara dekorativa kuddar, en fint bild, en trådlampa eller en snygg klädhängare NARVIK WU1. Utsatta rör, elkablar, takförstärkningar och stålskenor är också en bra ide. Man bör också komma ihåg att i industriell stil finns det ingen plats för traditionella fönstertillbehör, som gardiner eller draperier. Om du vill täcka fönstren väljer du vanliga persienner eller fönsterluckor.

Industriella möbler

Möbler är också mycket viktiga. Unika garderober, byråer och hyllor inspirerade av möbelstilen från fabriker och produktionshallar är en mycket viktig del av arrangemanget i industriella interiörer. När vi väljer industriella möbler bör vi vara uppmärksamma på vad de är gjorda av. Stål och trä skapar en harmonisk duo. En massiv ekplatta med stålbas vid BELLINI -bordet kommer säkert att värma upp interiörens karaktär.

Bekväm platsutnyttjande kommer att säkerställas av VIOLET -skinnsoffan och MATADOR -fåtöljen, som kommer att vara avgörande för en viss zon i lägenheten. Minimalistiska soffbord fungerar också bra tack vare sina enkla, geometriska former, till exempel GENUA -soffbord. Se till att interiören är konsekvent. Stilen ska vara enhetlig i hela lägenheten. Du kan enkelt hitta industriella möbler som passar perfekt till ditt sovrum eller vardagsrum.

Belysning i industriell stil

Snygg belysning är ett absolut måste. Väl valda lampor påverkar inte bara utseendet på vår interiör, utan gör dem också ljusare och hjälper till att få ut det bästa av det. Det bästa sättet att få perfekt utformad belysning i industriell stil är att använda några designlampor. Du kan välja mellan många typer av industrilampor: hängande, stående, taklampor och strålkastare.

Det mest karakteristiska för denna stil är lampor i svart, vitt eller grått, vanligtvis av metall, även om du allt oftare kan hitta lampor av betong eller glas. Strålkastare på skenor eller MANUFACTURE -hänglampan med trådskärm är kärnan i industriell stil. Den moderna versionen av den industriella stilen använder lampor av kopparfärg och rosaguldfärg. Lampor med en dekorativ Edison -lampa är också ett bra val – upphängda på långa kablar eller i metallburk.

Tavlar i industriell stil

Konst är också ett bra sätt att ge industriella interiörer ett vänligt k’nsla. Tavlar i industriell stil är arrangemangsidéer som har varit populära under de senaste åren, med svartvita fotografier eller grafik. Naturligtvis kan du också närma konst-ämnet med större lätthet och välja bilder som kommer att stå i kontrast med den industriella inredningen, t.ex. genom att välja färgglada bilder i popkonststilen. Landskap kommer också att fungera bra: majestätiska berg dolda i dimman harmoniserar perfekt med industriella gråtoner.

Interiörer i industriell stil

Den viktigaste utrustningen i vardagsrummet är soffan. Därför är det viktigt att den är stor, mjuk och bekväm. Ett soffbord bör läggas till en sådan soffa. Ett minimalistiskt bord av naturligt trä eller rå metall passar perfekt till en mysig soffa. En byrå kommer också att vara användbar vid arrangemanget av vardagsrummet. Om du har bestämt dig för ett soffbord i trä, välj en byrå av samma träslag. En lampa med metall- eller trådskärm är också en bra idé.

Ovanstående regler gäller också för sovrummet. Färgerna och texturerna vi väljer i rummet ska överensstämma med resten av lägenheten och betona den industriella stilen i interiören. Till exempel kan du använda samma metall- eller träelement som i andra rum.

När du väljer möbler för badrummet är det värt att välja modeller med ett minimalistiskt utseende. Du kan gå vidare och välja skåp av metall och lackerade skivor. Belysning är också viktigt. Lampor med kopparskärm eller de gjord i rökt glas är lämpliga. På båda sidor av spegeln kan det finnas lampor på långa kablar eller en snygg vägglampa placerad ovanför spegeln. Spotbelysning kan vara ett perfekt komplement.

Det avgörande för den industriella stilen är rymden. Det är därför det är viktigt att köksmöblernas fronter är fria från prydnadsaker eller dekorationer. Välj möbler med en slät, matt finish. I köket, ofta kombinerat med en matsal, kan du också hitta en köksö med en bänkskiva i glas, trä eller betong. Det är en bra idé att lägga till höga barstolar på ön. Köksinredningen kan inte klara sig utan lampor. Idealiska lampor ska vara svart, koppar eller krom, och deras exponerade trådar kommer att vara en perfekt dekoration.

 

Leave a Comment