Hur att inreda vardagsrum? Les i vei! Kolla!

Hur att inreda vardagsrum?

Ett mysigt vardagsrum är någonting som alla familjer vill ha. Detta beror på att familjemedlemmar brukar spendera mest tid där, så det är inget konstigt att man vill att denna plats ska vara vacker och välordnad. Det viktigaste är att välja de rätta möblerna för vardagsrum, eftersom det är för de mesta de som bestämmer stilen i interiören. Inredning kräver mycket skicklighet och fantasi från oss, men nuförtiden är det lätt att hitta en inspiration. I vårt erbjudande kan man hitta många intressanta möbler och inredningsartiklar. Före köpet är det dock värt att överväga vilka möbler som kommer att vara bäst för vårt vardagsrum.

Kolla!

Att välja vardagsrumsmöbler – grundregler

inreda vardagsrum

Hur att inreda vardagsrum?Om man ska inreda ett vardagsrum är det viktigt att känna till några grundläggande regler, till exempel: vita möbler till vardagsrum i skandinavisk stil kommer att tilltala beundrare av ljusa interiörer, och de som gillar klassiska och traditionella interiörer kommer att tycka bäst om svarta vardagsrumsmöbler. Möblerna måste anpassas till väggar och golv, men man måste dock vara försiktig så att interiören blir inte för enformig. Ibland är det värt att satsa på kontraster till exempel att välja mörka möbler till ljusa väggar.

Det finns en bra råd här – först ska man välja vardagsrumsmöbler och sedan anpassa rätt väggfärg till dem. Denna ordning är bäst, eftersom det är lättare och billigare att måla om väggarna än att köpa nya möbler när någonting är fel.

Soffa inspiration till vardagsrum

lädersoffa

När man väljer möbler till vardagsrum kan man inte glömma om en bekväm hörnbäddsoffa eller om en 3 sits soffa. Denna möbel är väldigt viktigt eftersom man tillbringar mycket tid på den. Ibland fungerar den också som en säng, därför är det så grundläggande att välja den rätta modellen.

Om bara storleken på rummet tillåter det – spara inte på bredden! Några centimeter mer betyder ännu mer komfort, men naturligtvis kan man hitta också mindre modeller som garanterar hög bekvämlighet. I ett litet vardagsrum kan man ställa in en 2-sits soffa, som kommer att vara användbar också om man vill ta en tupplur.

Om man ofta bjuder in gäster, ska man se till att välja praktiska vardagsrumsmöbler för att tillfredsställa inte bara sig själv men också gäster. En bekväm soffgrupp med mjuka kuddar kommer att överraska dina gäster men ovanlig komfort. Om ens vardagsrum inte är särskilt stor rekommenderar vi inte en sådan lösning.  Kombinationen av stora möbler med ett litet utrymme är aldrig en bra idé.

Hur stor soffa ska man ha? Liten soffa  vs. stor hörnbäddsoffa

En stor hörnsoffa är ett bra alternativ, om man har ett stort och rymligt vardagsrum. Då kan man satsa på vardagsrumsmöbler med större dimensioner och mer ovanliga former. Hörnsoffor behöver inte placeras i hörnet av rummet. En bra lösning är att placera en lädersoffa i den centrala delen av rummet. Tack vare detta kommer man att markera en skiljelinje mellan olika zonerna i vardagsrummet – till exempel kommer det att separera TV-område från matsalen. Den vackra hörnsoffan Chiara är perfekt för att göra det.

Full avkoppling –  en bekväm fåtölj

bekväm fåtölj

Om man har tillräckligt med utrymme är det verkligen värt att ha en bekväm fåtölj i vardagsrummet. När man arrangerar interiören bör man tänka på om fåtöljen kommer att matcha stilen av resten av möbler. Lyckligtvis finns det många olika modeller att välja mellan. I vårt erbjudande har vi exempelvis chesterfield fåtölj, howard fåtölj eller öronlappsfåtölj. Om man vill ha ännu mer komfort kan man välja en fåtölj med fotpall. Här kan man rekommendera fåtöljen LILA. Detta är en ganska klassisk modell, som återigen har blivit extremt populär. Fåtöljen LILA är tillgänglig i fyra vackra färger, därför är det lätt att anpassa den till olika arrangemang. Det går också att köpa en bekväm fåtölj och då välja en pall som en extra element.  Även om man har plats bara för en liten fåtölj  är det fortfarande värt att satsa på den.

Vardagsrumsmöbler– litet soffbord i inreda vardagsrum

Ett litet soffbord tillsammans med soffan skapar en perfekt plats för avkoppling. På soffbordert kan man lägga ner en bok, en kopp kaffe eller en tallrik eller så kan man  också sätta en spelbräda på den, om man vill spela med barn. Det är mycket som händer i vardagsrum – därför är det viktigt att välja ett rätt anpassade soffbord. När man väljer ett litet soffbord  ska man försöka att anpassa den till utrymme och andra möbler som redan finns där. Det finns ett stort urval av soffbord, därför kommer alla att hitta någonting för sig själva. Man kan välja ett ovalt soffbord, ett glas soffbord, ett fyrkantigt soffbord eller ett soffbord med hjul. På Selly Home kommer du att hitta både billiga soffbord och modeller som är lite dyrare.

Vardagsrumsmöbler – små hyllor i i inreda vardagsrum

små hyllor inspiration

När det gäller vardagsrumsmöbler kan man inte glömma om vägghyllor. De utgör en perfekt plats för böcker eller prydnader. Bland våra billiga hyllor finns det både sådana med enkla former och andra med intressant design. Det finns många modeller tillverkade av olika material och i olika inredningsstilar. Kom ihåg att hålla ordningen på dessa hyllor så att vardagsrum förblir välordnat och mysigt.

 

Leave a Comment