Garderober med gott om förvaringsutrymme – välj rätt garderob för ditt rum!

Garderober är utan tvekan en oumbärlig möbel i varje hem. Du kan föreställa dig en lägenhet utan byrå, nattduksbord eller soffa, men garderoben är oersättlig. Inte konstigt: kläder, underkläder och till och med sängkläder eller filtar måste förvaras någonstans. När allt kommer omkring vill vi inte störa rummen där vi bor och kopplar av. Så det är värt att välja en rätt garderob. Vad ska du dock tänka på när du handlar? Vad borde man fokusera på när man har ett litet ledigt utrymme? Hur ordnar du din garderob så att den har tillräckligt med utrymme för att lagra olika saker?

Vad ska du vara medveten om innan du köper en garderob?

Den viktigaste faktorn som påverkar beslutet att välja en viss garderobsmodell är storleken på rummet det ska placeras i. En viktig fråga är också mängden saker vi behöver lagra. Detta måste tas med i beräkningen, eftersom det inte är vettigt att spendera pengar på en garderob som inte uppfyller sin funktion.

garderob

Man bör också komma ihåg den visuella aspekten. Varje garderob – stor som liten – ska väljas på ett sådant sätt att den matchar rummets allmänna stil. Man måste svara på frågan – vad blir bättre för dig? Kommer det att vara hyllor, lådor eller kanske galgar?

Först: kapacitet

Även om garderoben ska vara tillräckligt stor för att passa in i dörrstolpen och inte ta upp mer än hälften av rummet, är det värt att först mäta rummet där du ska placera garderoben. Tänk också på vilken kapacitet i garderob som är optimal för dig. Funktionalitet är mycket viktigt.

Tänk på vad du verkligen behöver för lagring? Kommer det bara att vara kläder eller vardagliga föremål som dammsugare, strykbräda eller strykjärn? I så fall kommer du säkert att kunna leta efter en garderob som, förutom att ha utrymme för att organisera saker, också kommer att ha ett ledigt utrymme utan hyllor. Så sammanfatta det första steget – definiera dina behov och möjligheter.

Garderob som är optimal för dig

För det andra: storleken på rummet

I en situation där du har ett litet rum försöker du automatiskt eliminera möjligheten att köpa en stor garderob. Onödigt. Först efter att du har mätt rummet och ledigt utrymme kan du avgöra att du inte behöver en stor garderob. Ibland är det värt att använda mer utrymme i rummet för att ha mer lagringsutrymme för dina tillhörigheter. Så länge som beslutet att köpa en stor garderob inte påverkar rummets funktionalitet kan du definitivt välja det här alternativet.

Det är också värt att överväga skåpets djup och välja en garderob som är mindre i bredd men med större kapacitet. Se till att det inte finns några föremål som kan förhindra att det öppnas och kan användas fritt nära den plats där garderoben ska placeras. Garderober placeras vanligtvis i rum som: sovrum, hall och vardagsrum.

Typer av garderober

Garderober kan delas upp enligt följande kriterier:

a) öppningsmetod: öppna garderober, garderober med skjutdörrar;
b) antal garderob dörrar: två-dörr garderober, tre-dörr garderober;
c) speglar: garderober med speglar, garderober utan speglar;
d) arrangemang: standardgarderober, hörnskåp.

Som du kan se finns det många möjligheter, och vi har inte ens tittat in i garderoben än. Beroende på vald garderobsmodell kan vi hitta hyllor, lådor, en plats för galgar och till och med korgar. Tygkorgar är idealiska för förvaring av tjocka tröjor och som plats för förvaring av stryk- eller tvättartiklar.

Vilken garderob ska du välja?

Om vi ​​har att göra med ett rymligt rum där en garderob i full storlek kan placeras är det värt att överväga en sådan lösning. Tack vare detta kommer alla nödvändiga saker att vara inom arms räckhåll och de andra rummen i huset behöver inte upptas av extra möbler.

Om den nya garderoben borde vara modern och samtidigt förstora rummet visuellt kommer varianten med en spegel vara ett perfekt val. Man tror också att ju färre mönster och färger på garderobsdörrarna, desto mer dämpat och elegant blir rummet. När allt kommer omkring handlar det om att koppla av och upprätthålla oklanderlig ordning i rummet.

En garderob i full storlek

När det gäller att hålla ordning är det värt att titta inuti garderoben. En idealisk garderob för två personer bör delas in i två halvor. En sida kan vara manlig och den andra sidan kan vara kvinlig. Om garderoben är hög och över en meter bred är det bra om den förutom plats för galgar också har hyllor och extra lådor. Du kan förvara underkläder, smycken och andra små föremål i dem. Den perfekta garderoben för kläder kan också utrustas med moderna system och galgar för att hänga byxor, slipsar och kjolar. Dessa lösningar hjälper till att hålla ordning, låter dig separera kläder och är extremt funktionella.

Den perfekta garderoben för kläder

Garderob med skjutdörrar

Skjutdörrgarderober är en elegant, platsbesparande lösning för förvaring av kläder i moderna hem. De har många fördelar och funkar bra i ett rum med väggar av alla former och begränsad storlek. Innan du väljer rätt typ av garderobsdörr bör du överväga fördelar och nackdelar med de olika tillgängliga alternativen. Du måste välja en typ av garderob beroende på tillgången på utrymme i rummet och det utrymme du behöver för att förvara saker. Dubbla eller tredubbla skjutdörrar garderob? Trä- eller spegelfrontar?

Fördelar med garderober med skjutdörrar

Skjutdörrskåp tar inte mycket utrymme och kommer inte i vägen när du behöver öppna dem. Tack vare detta är de perfekta för rum med ett mindre område och för mer rymliga rum. Om du till exempel har ett litet rum med plats för en garderob bredvid sängen, är en garderob som öppnas på guider den bästa lösningen. Skjutdörrskåp brukar vara större, så du har mer utrymme för kläder, skor, väskor och andra tillbehör.

En garderob med skjutdörrar

Om en garderob skulle ha en ovanlig längd kan du välja att göra en garderob på beställning, men du måste räkna med att en sådan garderob kommer att vara en extra kostnad. Skjutgarderober är också mer stabila, eftersom de inte har gångjärn som stöder dörren. De finns i olika utföranden som kan matchas med inredningen i rummet. De är vanligtvis gjorda av tavla, frostat glas eller fanér.

Skjutgarderob med spegel

Om du bestämmer dig för en skjutbar garderob med en speglad front – tjänar du dubbelt så mycket. När du har installerat skjutgarderoben får du extremt bekvämt förvaringsutrymme och samtidigt kan du titta i spegeln innan du lämnar huset. En skjutdörrar garderob och en spegel har också en stor betydelse när det gäller mindre rum – spegeln på framsidan gör att du optiskt kan förstora det faktiska inre utrymmet. Det här praktiska tricket är också ett utmärkt sätt att sprida det naturliga ljuset som kommer in genom fönstren i hela rummet.

En garderob med spegel

Tips för rengöring av garderober

Garderober med skjutdörrar kräver inte mycket underhåll. Du kan dock stöta på problemet med att dörren fastnar på skenorna, vilket gör det svårt att skjuta dem. Detta beror på ansamling av smuts i styrningarna. För att förhindra att detta händer, dammsug spåren åtminstone varje månad eller när du dammsuger resten av ditt hem. Du kan också använda en tandborste eller annan smal borste för att ta bort smuts. När du är klar smörjer du rullarna i toppen och botten så att de glider jämnt.

Om rullarna är skadade (t.ex. på grund av att dörren glider för snabbt längs styrningarna) kan du enkelt byta ut dem mot nya. En skjutdörrar garderob med en spegel kräver rengöring av fronterna med ättika utspädd med vatten eller ett speciellt spegeltvättmedel. Var noga med att inte spilla produkten på ramarna eller garderobens rörliga delar!

Garderober som matchar ditt sovrums stil

Utseendet på en trägarderob bör anpassas till interiörens stil. Om garderoben i sovrummet är subtil, välj en vitkalkad garderob. En sådan möbel passar också perfekt till ett skandinaviskt stilarrangemang, där ljusa, öppna områden i nyanser av vitt, grått och naturligt brunt räknas betydligt. En mer utsökt garderob, dekorerad med ornament, men också en vit garderob, kommer att se vacker ut i ett boho-stilrum. Var noga med att välja en sovrumsgarderob gjord av ett massivt trä, det kommer att öka ditt hems prestige avsevärt.

En garderob med ornament

Om du älskar den klassiska stilen, välj en solid garderob i trä i mörkare nyanser. Du kan kombinera det med ett snidat toalettbord i trä och en rymlig byrå. En trägarderob med en stor spegel kommer att påminna dig om berättelserna från de mest intressanta filmerna, med en actionspel på 1800-talet. Klassiska möbler skapar elegans och harmoni, deras köp är alltid rätt beslut. De kommer att ge glädje under många år och vara en källa av goda minnen till alla som kommer att ta emot dem i arv.

En garderob i trä i mörkare nyanser

För att ordna ett modernt eller eklektiskt sovrum, dvs. kombinera element i olika stilar i ett rum, kan du välja en garderob med ett ovanligt och funky mönster. Här finns det mycket utrymme för fantasin för att skapa något som verkligen sticker ut och gör möblerna så mycket mer personliga! För enkla, geometriska möbler kan du välja en garderob i en intressant färg – t.ex. rödbrun eller lavendel. Kom dock ihåg att ackumuleringen av för många intensiva färger inte överensstämmer med syftet med sovrummet där vi ska vila lugnt och ostört. Därför bör väggarna i ett sovrum som är ordnat på detta sätt vara i en ljus nyans.

Köp en garderob online

Det bästa tipset för att välja en garderob är att köpa online. Tack vare detta kommer du att kunna lära dig objektiva åsikter om produkten du köper och om säljaren. En garderob som köpas online ger dig direkt tillgång till alla typer av grundläggande information som gäller både produkten och säljaren.

Dessutom ger dig detta sätt otaliga alternativ för att välja dina garderobers stil. Din lokala butik kommer att ha ett mycket mer begränsat lager, och det blir svårare att undersöka produkten och leverantören. Så börja söka efter din drömgarderob genom att sätta på din dator. När du köper garderober online får du många fler fördelar.

 

Leave a Comment