Bilsängar – det perfekta valet för ett litet barnrum!

barn i sängen

Bilsängar – en riktig pojkdröm!

Fyller ditt barn snart två eller tre år? I så fall börjar det bli dags att byta säng – det börjar nog bli väldigt ont om plats i den ni redan har. Beslutet blir då ett problem – vilken barnsäng ska du välja? En universell säng, med en klassisk form, en säng gjord av trä, en våningssäng eller kanske en säng som ser ut som en racerbil eller som ett palats? Vilken säng ska du välja för att få ditt barn att använda den och få tillräckligt med sömn? Barnmöbelaffärer gör inte valet enklare – tvärtom – mångfalden av mönster och färger gör att man lätt känner sig vilsen och överväldigad. Förutsatt att du inte vill ångra ditt beslut, föreslår vi att du inte följer de nuvarande trenderna, utan att du väljer en solid bilsängar som är kompatibel med både din och ditt barns smak.

Neutralt eller sagoland – ett svårt val för dig som förälder

Under flera år på den svenska barnmöbelmarknaden har det förekommit en viss trend av “saga och färg”. Våra barn utvecklar sina intressen och passioner i allt tidigare ålder. Ofta är de förknippade med naturen, Disney-prinsessor eller fordon av olika typer. Därför är det ingen överraskning att de senaste årens största hits är fulla av färger och sagofigurer fyllda med tryck i form av djur eller karaktärer från sagor. Tillverkare av barnmöbler skickar ofta med en uppsättning klistermärken i samma stil som möbeln – så att barnen självständigt kan delta i att dekorera sitt rum genom att fästa dem på väggarna eller möblerna.

mega truck våningssäng

En stor nackdel med barnsängar med sagotema är det faktum att de lätt kan bli ointressanta för barn när de får andra intressen. Det är allmänt känt att barns hobbyer förändras på ett ögonblick. Men om du, i motsats till våra råd, vill göra ditt barn lyckligt och välja en okonventionell, snygg säng och du har möjlighet att köpa en ny när den gamla blir ointressant så rekommenderar vi modellerna som beskrivs nedan. Barnsängar tillägnade flickor finns vanligtvis i olika rosa nyanser.

Bilsängar racing car

För enbarnsfamiljen föreslår vi en billig barnsäng, Bilar 09 – vår absoluta bästsäljare, som tack vare de många möjligheterna att välja färg och grafik enkelt kommer att anpassas till varje barns rum. Många olika dimensioner av sovområdet är en annan stor fördel med dessa sängar. För två systrar är det bästa valet en Mega Truck billig våningssäng. Flickor kommer definitivt att gilla den här. Sovfunktion- 80×190 cm också erbjuder oss en garderob och lådor för underkläder. En sådan säng är nog varje lillkilles drömsäng.

Vad ska en hållbar barnsäng göras av?

barn i rummet

Om du vill ge ditt barn en solid och bekväm säng, välj de som är tillverkade av högkvalitativa material. Endast produkter tillverkade av material av första klass garanterar ditt barns säkerhet. Små barn behandlar sin säng som en lekplats och inte bara en plats att koppla av. En solid säng ser till att ingen del av strukturen går sönder under lekens gång. En hållbar säng borde komma från en välkänd och utmärkt producent som har skapat barnsängar i flera år och vet vad man ska leta efter under den kreativa processen.

Vad du ska leta efter när du väljer en Bilsängar?

Den första punkten – den viktigaste – är naturligtvis säkerhet. Bilsängar ska vara en säker zon i barnets rum, en tillflykt där han är säker. För att vara säker på att vi väljer rätt modell bör vi kontrollera om dess hållbarhet är tillräcklig, om det inte finns några vassa kanter och om sovytan är omgiven av barriärer som förhindrar att barnet faller ur sängen. Att välja en träsäng är en särskilt solid lösning. Tyvärr kan deras priser skrämma bort potentiella kunder. Lyckligtvis har kan vi på Selly Home hjälpa till – du hittar träsängar till relativt låga priser som inte skiljer sig i kvalitet jämfört med andra träsängar som finns på marknaden. Deras enda nackdel är deras betydande vikt – trä väger mycket mer än andra material. Innan du köper en bilsäng från MDF-material, se till att färgen är fri från gifter som kan äventyra barnets hälsa.

Bilsängar i ett rum

Bilsängar – olika storlekar

En annan aspekt att tänka på är storleken på barnets sovyta. Det bästa valet är att köpa en modell i en storlek som inte bara passar ett barn utan också en vuxen, 80×200 eller 120×200. Tyvärr passar sängar av sådana dimensioner sällan i barns rum. Det är därför den perfekta lösningen är att välja en säng som “växer” med ditt barn. I dessa extremt praktiska modeller kan du ändra storleken på sovytan när som helst och bädda ut den när det behövs. Du kommer att kunna manövrera längden i ett stort spektrum – som regel är det möjligt att ändra från längden som är typisk för en liten barnsäng till den vanliga sängstorleken för en genomsnittlig vuxen. Materialen som används i dessa bilsängar är både metall och trä. De säkerställer också barnets säkerhet mot gifter och ser till att de inte faller ur sängen.

Bilsängar i ett rum

Bilsängar- lämpliga dimensioner

En annan viktig sak är att välja en madrass. Det händer att säljaren lägger till en madrass till möblerna – trots detta tror vissa att det är värt att välja madrassmodellen själv. Latexmadrasser rekommenderas särskilt eftersom de är anpassade till allergiker, de skyddar kroppen mycket under vila och kännetecknas av hög hållbarhet. Madrassöverdraget är också mycket viktigt. Innan du köper, se till att du kan tvätta den när behovet uppstår. Detta är särskilt viktigt när det gäller en barnmadrass – vissa barn är mästare på att fläcka ner alla ytor i hemmet.

Bilsängar och ett barn

Beslutet att köpa den första riktiga sängen efter en barnsäng är mycket viktigt för både förälder och barn. Det är viktigt att byta ut möblerna omedelbart om barnet växer ur en barnsäng. Ju längre du väntar, desto svårare blir det för ditt barn att byta till en ny säng. Sängar för barn på Selly Home är en garanti för säkerhet!

 

Leave a Comment