Konsolbord – moderna hallmöbler till dig!


Hallen är ett rum som har minst två viktiga roller i våra liv. Först och främst: fungerar det som ett gömställe för kläder, skor och sportutrustning. För det andra är det ett utrymme där vi välkomnar våra besökare. Att välja rätt utrustning för hallen kan vara en stor utmaning. Det beror på att möbler inte bara kompletterar inredningen men också skapar rätt stämning, vilket gör att interiören får en hemtrevlig karaktär och värme.

Vissa av dem uppfyller olika roller och andra är dekorativa. Det finns också många som kombinerar dessa två funktioner, till exempel konsolbordet. Denna möbel är perfekt för alla interiörer, både rymliga och små. Undrar du hur man kombinerar funktionalitet med ett representativt utseende på konsolbordet i ett litet utrymme? Vi har några tips till dig!

1. Vad är konsolbord?

Konsolen är ett slags specialbord, oftast placerat mot en vägg. Den smala toppen av möblerna gör den främst till en dekoration av interiören. Beroende på vilken modell du väljer kan det dock vara en praktisk plats att lagra små föremål tack vare lådor och hyllor. Konsolbord är också ett idealiskt utrymme för tillbehör och dekorationer i form av ljusstakar, blomvaser eller fotoramar. Vi kan också sätta en spegel på konsolen eller hänga den över möbeln. Tack vare det får man ett snyggt toalettbord.

2. Var ska man placera avlastningsbordet?

Avlastningsbordet finns oftast i hallen, det vill säga i rummet som våra gäster och familjemedlemmar ser först. Och även om det är ett genomgångsrum, är det hallen som ger det första intrycket av arrangemanget av ett hus eller en lägenhet. Därför kommer avlastningsbordet vid ingången att vara perfekt som en separat inredningsföremål eller ett bord för andra dekorationer. Konsolen kommer också att vara en utmärkt plats för nycklar, plånbok eller andra små föremål som ska finnas till hands vid utgångsdörren. Kom bara ihåg att inte överhopa bordet för mycket. Tack vare den lilla storleken på bordsskivan passar den smala konsolen även i ett litet utrymme.

Konsolbord - praktiska hallmöbler

Konsolen fungerar bra i hallen, vardagsrummet och sovrummet. Det tar lite utrymme och ger arrangemanget en unik karaktär. Extra lådor är också ett perfekt utrymme för att dölja små föremål som kan skapa effekten av ett oroligt interiör. Du kan lägga foton, tidningar, CD-skivor och till och med en målning och en elegant spegel på konsolbordet. Vi kan också använda möbler för att separera enskilda rum, t.ex. rastzonen från det angränsande köket. Det utrymme som separeras på detta sätt orsakar harmoni och ordning i interiören.

Konsolen kan också användas som en minibar i matsalen. Sedan placerar vi karaffer eller glas på bordsskivan där dryckerna serveras. Annars kan konsolen vara en tillfällig buffé där vi kan sprida måltider eller snacks.

3. Vilket konsolbord ska jag välja?

Den mest klassiska och universella konsolen är gjord av trä. Moderna versioner är gjorda av metall, med en marmortopp och i olika färger. I sin tur kan de vara gjorda glas eller spegel som hänvisar till glamourstilen . Men vilken konsol vi väljer beror på stilen i hela interiören och våra förväntningar.

För ett hem med små barn och husdjur kan en glaskonsol visa sig vara en dålig idé. Det potentiella fallet kommer förmodligen att resultera i en nedbrytning av bordsskivan. Man kan också se alla pollen, damm och fingeravtryck på glasytan, så konsolen måste rengöras regelbundet. Å andra sidan förstorar glaset interiören visuellt, så det är värt att använda det i mindre rum. Om konsolen ska användas som ett spritskåp måste den vara solid och motståndskraftig mot skador. I en sådan situation fungerar en konsol av trä och metall bäst.

Konsoltoppen kan vara rektangulär eller på en halvcirkelplan. Den andra varianten är mer subtil och passar perfekt till klassiska interiörer. En vit, snygg konsol är perfekt för en rustik och provensalsk inredning. Å andra sidan kommer konsolen i naturligt trä att introducera en nordisk atmosfär i arrangemanget. Den svarta konsolen passar i sin tur till en metallaccent i ett interiör med en modern eller stram yta.

4. Vad ska jag sätta på konsolbord?

Den första tanken är lampor. De med lampskärmar kommer att skapas en fantastisk komposition med konsolbord och ge interiören en glamour stil. Innan du fattar ditt slutgiltiga beslut, se dock till att planera ett uttag i närheten så att kabeln inte drar sig över halva rummet.

Avlastningsbord är en perfekt utrymme för dekorationer som kommer att betona karaktären i din interiör. Du kan skapa en attraktiv accent i rummet tack vare foton eller bilder i ramar. Dessutom gör du platsen varmt genom att placera blommor på konsolen. I en vas eller i form av en blomlåda kommer de att leva upp ditt interiör. Om du vill lägga till en touch av magi i ditt interiör kom ihåg att det inte finns något bättre än varmt stearinljus, som du också kan sätta på konsolen. Men om du är en beundrare av böcker kan de också vara ett extra dekorativt element. Tveka inte längre, lägg dem på konsolen!

Exempelbild på arrangemanget

5. Vad ska du lägga ovanför konsolen?

Om vi har något som vi särskilt vill betona är det värt att hänga detta objekt ovanför konsolen. Då kan man vara säker att det ska fånga blick. Målningar, affischer och speglar ser bäst ut med de nyligen populära glasramar.

6. Vad ska du komma ihåg om?

• Överdriv det inte med för många föremål staplade på konsolen.
• Kompositionen som du skapar behöver inte vara symmetrisk.
• Ett beprövat sätt att ordna konsolbordet är att placera det största elementet i mitten, men det är inte nödvändigt.

 

Leave a Comment