Arbetsstol – en vanlig möbel eller en exklusiv kontorsmöbel?

Arbetsstol är en viktig del av kontoret

Om man vill köpa den perfekta arbetsstolen  behöver man att spendera lite tid på att analysera alla tillgängliga alternativ och kontrollera vilka funktioner de har. Man bör först och främst definiera sina krav och fundera på vilken typ av stol behöver man för sitt arbete. Detta kommer att göra det lättare för oss att välja en bra arbetsstol. Numera är kontorsstolar ofta en oskiljbar del av vårt arbete, därför måste man försäkra sig om skrivbordsstolen kännetecknas av komfort och ergonomi.

bra arbetsstol

Skrivbordsstol ska inte bara vara bekväm, utan framför allt främja korrekt hållning medan man sitter. Sittställning är inte det bästa för oss, särskilt om man tillbringar många timmar i den varje dag. En olämpligt anpassad arbetsstol kan orsaka mycket allvarliga problem med ryggraden och den kan också negativt påverka ens välbefinnande. Därför skulle man anpassa kontorsstolen till kontorsstorlek. Samtidigt som man uppmärksammar en extra utrustning som  kan förbättra sittkomforten. Till detta hör huvudsakligen huvudstöd.

Typer av kontorsstol

arbetsstol, läderfåtöljer, ergonomiska stolar, fåtöljer  med nackstöd eller spelstolar.

På marknaden kan man hitta många olika typer av kontorsstolar. Det finns till exempel arbetsstol, läderfåtöljer, ergonomiska stolar, fåtöljer  med nackstöd eller spelstolar.

Vilket klädsel ska du välja för arbetsstolen?

läderfåtöljer, Arbetsstol

Valet av klädsel är också viktigt. Oftast är beslutet begränsat till två primära typer av klädsel – textil eller läder. Båda lösningarna har sina anhängare och motståndare. Både material har sina fördelar och nackdelar. Om du inte kan bestämma dig, läs vår artikel där vi föreslår när klädsel i tyg är bättre och i vilka fall är det bättre att välja lädret.

Kontorsstolens klädsel kan vara tillverkad av olika material – nappaskinn, alcantara tyg eller mesh tyg. Detta sista förslag har många fördelar:

Den underlättar luftcirkulationen

Det spända nätet är bekvämt och funktionellt

Nätet är mycket hållbart

Basmodeller är relativt billiga

Den anpassar sig lätt till kroppsformen

Anledningar till att du bör välja en anständig kontorsstol istället för en billig fåtölj

Trötthet

Nackstödet hjälper till att upprätthålla den korrekta kroppshållningen. Om man använder en fåtölj med ryggstödet som är för lågt lutar man ofta kroppen framåt. Utan fast stöd gör man det nästan automatiskt. Det orsakar att man sitter hopsjunken. Det visar sig att i fåtöljer med nackstöd lutar man ryggen och huvudet mot ryggstödet mycket oftare. Tack vare detta håller man en ganska rätt ställning.

Fåtöljer med nackstöd är också mycket bekväma för användare. Även om det inte är en nödvändig del av en arbetsstol, bidrar den ändå till sittkomfort. Det är värt att välja stolen med justerbara nackstöd, tack vare vilket kommer man att anpassa ställningen efter individuella behov.

fel position vid datorn

Nackstödet är också perfekt när man har en paus. Det gör att man kan koppla av efter hela dagen av hårt arbete. Nackstödet utgör ett ytterligare stöd för ryggraden. I detta fall beror naturligtvis mycket på utformningen av själva stolen, eftersom nackstödet enbart inte kan ge en en optimal position när man sitter. Om man väljer en ergonomisk stol av god kvalitet kommer huvudstödet att stödja huvudet. Efter korrekt placering av nackstödet får man intrycket av fullt stöd för ryggraden.

Karaktär av arbetsrum

ergonomisk kontorsstol, Arbetsstol

När du väljer ett kontorsstols klädsel är det värt att uppmärksamma förhållandena i arbetsrummet. Naturligtvis finns det luftkonditionering på de flesta kontor, där spelar det ingen roll om du väljer en fåtölj i läder eller i textil. Om det däremot inte finns luftkonditioneringen och det finns situationer där temperaturen i rummet är hög, är det bättre att välja textilklädsel. Uppmärksamhet bör också ägnas åt skrivbordsstolar i nät som garanterar luftcirkulation. På en varm dag kan man ställa ett vanligt fan bakom ryggen för att göra arbetet mycket trevligare.

Det är också värt att ta hänsyn till arbetsplatsens utseende. Fåtöljer med modern design, ovanlig form eller färger passar perfekt till moderna kontor med öppna utrymmen. Både textil- och klädsel i nät kommer att fungera där. I sin tur ser läderfåtöljer utmärkta ut på kontor eller representativa rum, designade för möten med kunder, affärspartners och gäster.

Arbetsstol ergonomi och användbarhet

skrivbord och datorstolar

Stolens ergonomi beror inte direkt på klädseln som används. I detta fall bestämmer enskilda preferenser vanligtvis.  Anhängare av läderfåtöljer påstår att de är de mest bekväma medan motståndare tycker att de är för hårda. Så om du inte vet vad du ska välja, kolla hur känns det att sitta på var och en av dem. Kom ihåg att med ett åtta timmars driftläge är det mycket viktigt att fåtöljen ska ge dig maximal komfort.

Är det värt att köpa ergonomiska stolar?

Ergonomisk kontorsstol

Ergonomi låter människor designa alla objekt som används för att arbeta på ett sådant sätt att de passar bäst för ens psykofysiska förmågor. En ergonomisk stol är nödvändig för långtidsarbete vid ett skrivbord eller en dator. En person som sitter på ett felaktigt sätt har en rundad rygg under arbetet, vilket kan leda till smärta eller andra plågor.

Arbetsstol – vad ska man leta efter?

blå fåtölj

Ergonomisk kontorsstol  skiljer sig från billiga fåtöljer inte bara med pris. Det första som man måste tänka på när man bestämmer sig för att köpa en ergonomisk stol är en en välprofilerad sits som garanterar att man kan hålla rätt kroppsställning. En sådan fåtölj är utrustad med ett antal justeringar som gör att fåtöljen kan anpassa sig till  en viss person. Den stora fördelen med en fåtölj som köps i stormarknaden är dess pris. Tyvärr i princip slutar fördelarna där. Låt oss fundera över hur länge tid tillbringar man vid skrivbordet eller datorn och hur ser vår position ut efter några timmars tillbringade i en ordinär stol eller kontorsstol. Den ergonomisk kontorsstol garanterar god arbetsmiljö. Kvaliteten på utförandet och de bästa materialen garanterar också pålitlighet och hållbarhet.

Gamingstolar – modernt utseende och fantastisk bekvämlighet

Gamingstolar - modernt utseende och fantastisk bekvämlighet

Gamingstolar är svängbara stolar på hjul, utrustade med justerbara ryggstöd, nackstöd och armstöd. I många stolar är ryggstödets ställning justerbar, även mellan 90 och 165 grader. Stolen förblir stabil tack vare blockeringen av lutningsmekanismen. Tillverkare av spelstolar föreslår modeller med justerbara ryggstöd, så att man skulle känna sig bekväm i några timmar duell eller filmvisning.

Gamingstolar inte bara för spelare

fel position vid datorn

Stolar avsedda för spelare har utformats för att skydda spelarens baksida och ge komfort även under de längsta spelen. Tack vare detta fungerar stolen också bra för människor som tillbringar långa timmar vid datorn av andra skäl än spel. Dessa stolar används exempelvis av programmerare eller grafiker.  Om man vet hur att välja en arbetsstol kan man minimera risken för hälsoproblem orsakade av stillasittande arbete. Spelstolar har ofta intressant utseende som ser väldigt imponerande ut.

Justerbart ryggstöd i arbetsstol

gaming stolar, Arbetsstol

Den största fördelen med gaming stolar är det specialdesignade ryggstödet som ger utmärkt stöd för ryggen. Detta är ett mycket viktigt element som är värt att uppmärksamma, eftersom människor som leder en stillasittande livsstil till följd av arbete eller passion, utsätts för problem som ryggsmärta. Var och en av de många ergonomiska gamingstolar bör ha ett S-format ryggstöd – detta är det bästa alternativet som garanterar stöd för alla delar av ryggraden. När du köper en gaming stol bör du uppmärksamma rätt stöd i ländkotan, eftersom det är på denna nivå som den första ryggsmärtan uppstår. Gamingstols ryggstödet bör inte nå ovanför axelbladen för att ge tillräckligt ryggstöd. En bra stol är utrustad med möjlighet att justera de flesta element, inklusive stolens baksida och nackstödet. Justeringen gör att du kan anpassa stolen till individens behov och kroppsbyggnad. Att välja rätt spelstol är ett mycket viktigt beslut.

Gaming stolar fångar blick med en originell sportslig design. Designstolar är utformade för att se ut som säten i sportbilar och erbjuder en liknande form och liknande designlösningar.

Sammanfattning

ryggont, Arbetsstol

Arbetar du vid skrivbordet? Tillbringar du mycket tid på att sitta? Underskatta inte valet av stolen. Snurrstolar med full justering, bekväm skumfyllning, armstöd och nackstöd är basen om du vill att din rygg ska vara frisk i många år. Kom ihåg att beroende på vikt och höjd behöver alla en annan stol.

Fin design och vacker läderklädsel hjälper inte om stolen inte har ett profilerat ryggstöd med möjlighet att ändra höjden.

Vi önskar dig valet av en datorstol tack vare vilken det kommer att vara ett nöje att sitta och inte en plikt!

 

Leave a Comment